Elokuvien lopussa näkee silloin tällöin poistettuja kohtauksia, jotka eivät syystä tai toisesta ole päätyneet itse elokuvaan. Tästä inspiroituneena päätin julkaista tämän alun perin mielipidekirjoitukseksi suunnitellun tekstin “Jyväskylän Kaapelitehtaasta”, joka jäi pöytälaatikkooni turhan futuristisena. Mutta toisaalta, ihmeet on tarkoitettu toteutettaviksi! 🙂

PERGAMENTTIHALLISTA LUOVAN KULTTUURIN KESKUS?

Jyväskylässä on kaupungin kokoon nähden aktiivinen, korkeatasoinen ja laaja-alainen harrastajateatterikenttä. Teatterit järjestävät vuosittain mielekästä toimintaa noin 80 lapselle ja nuorelle sekä kokemuksia ja elämyksiä niin kaikenikäisille harrastajille, kuin katsojillekin.

Teattereiden kesken vallitsee mahtava yhteenpuhaltamisen meininki ja esimerkiksi kalustoa, tarpeistoa ja talkooväkeä lainataan tarpeen mukaan. Sen sijaan esiintymis- ja harjoitustiloista on huutava pula. Tilanne paheni entisestään, kun useiden ryhmien käyttämä Teatteri Miilu joutui kuun alussa lopetamaan toimintansa.

Pytyisikö osittain kaupungin omistama Kankaan alueen kehitysyhtiö vuokraamaan tällä hetkellä tyhjillään olevan Pergamenttihallin harrastajateattereiden käyttöön, jos hallille ei ole lähiaikoina muita suunnitelmia? Harrastajateatterit pystyisivät yhdessä talkoovoimin pystyttämään tilaan luovan toiminnan keskuksen, jossa teatteritoiminnan lisäksi voisi järjestää näyttelyitä ja konsertteja sekä päivisin myös kirpputori-, tanssikoulu- ja pienimuotoista lounasravintola-/kahvilatoimintaa alueella työskenteleville ihmisille. Tapahtumailtoina piha-alueella voisi toimia myös ruokafillareita ja -kärryjä.

Alueella jo toimivien Kankaan Saunan ja Gradian luovan kampuksen kanssa Pergamenttihalli voisi muodostaa Tallinnan Telliskiven tai Helsingin Kaapelitehtaan kaltaisen luovan talouden ja kulttuurin keskittymän, johon ihmiset tulisivat viihtymään kauempaakin.

PERGAMENTTIHALLISTA LUOVAN KULTTUURIN KESKUS?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *