Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus. Siinä missä kropan terveys, niin myös mielenterveys voi mennä tilapäisesti epätasapainoon ja joskus tasapainon palauttamiseen tarvitaan ulkopuolista apua. Valitettavasti kynnys avun hakemiseen on vielä tänäkin päivänä korkea ja ensimmäiseen hoitokontaktiin voi olla useammankin viikon jono.

Voisiko Jyväskylässä toimia etäyhteyksin toimiva mielenterveyden etävastaanotto, johon voisi matalalla kynnyksellä, halutessaan jopa nimettömänä, olla yhteydessä ja saada keskusteluapua? Etävastaanoton asiantuntija pystyisi keskustelun perusteella arvioimaan avun tarpeen kiireellisyyden ja asiakkaan luvalla varaamaan hänelle ajan tarvittavan avun piiriin.

OECD:n vuonna 2018 tekemän arvion mukaan heikentyneen mielenterveyden vuosikustannukset Suomelle ovat 11 miljardia euroa – väkilukuun suhteutettuna Jyväskylässä vuosikustannukset ovat n. 283 miljoonaa euroa. Puuttumalla mielenterveyden ongelmiin jo riittävän aikaisessa vaiheessa kustannukset tulisivat jäämään pienemmiksi ja mikä tärkeintä, samalla pystyttäisiin parantamaan kaupunkilaisten hyvinvointia.

Mielipidekirjoitukseni Keskisuomalaisessa 6.2. – Etävastaanotolla apua mielenterveyden haasteisiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *