Hyvää laskiaissunnuntaita ja ystävänpäivää niin vanhoille, kun myös Teille uusille ystävilleni, joita en vain vielä ole oppinut tuntemaan.
Lämmin kiitos myös AmA (=kysy mitä vain, vastaan mitä vain) -kysymyksistä. Alta löytyy ensimmäinen vastaussetti

Kysymys

Top-3 -kehittämiskohteet Jyväskylässä?

Vastaus

1) Mielenterveyspalvelut
Mielenterveyspalveluihin pääsyä joutuu nykyisin odottamaan turhan pitkään. Yksilön kannalta hoitoon pääsyn jonottaminen saattaa pahentaa tilannetta, voi heijastua myös perheeseen ja toisaalta aiheuttaa myös työnantajalle sairaspoissaolokustannuksia. Tarttumalla ongelmiin tarpeeksi aikaisessa vaiheessa ne ovat usein helpommin ja nopeammin ratkaistavissa. Matalan kynnyksen etävastaanotto voisi olla toimiva kokeilu – sillä asiakas saisi ensikontaktin ammattilaiseen nopeasti ja avun tarpeen kiireellisyys pystyttäisiin kartoittamaan.

2) Harrastejärjestöille vuokrattavat tilat
Useampi (kulttuuri)järjestö pähkäilee puuttuvien, kohtuuhintaisten harjoitustilojen kanssa. Samaan aikaan kouluissa on paljon lämmitettyä, iltaisin ja viikonloppuisin olevaa tilaa. Voisiko liikuntatilojen järjestökäyttöä laajentaa koskemaan myös muita luokkatiloja – varausjärjestelmä, avainten hallinta ja (oma)valvontajärjestelmät ovat jo olemassa. Jos lukituksia uusitaan, voisi lukituksia korvata älylukoilla, joka on avattavissa tietystä numerosta tiettyyn aikaan.

Ympäristölle täysin harmitonta lämmitysmuotoa ei ole olemassa, jolloin tyhjillään olevista tiloista harakoille menevän lämmön minimointi olisi myös ympäristöteko 🙂 Ja koska koulutiloja on myös keskustan ulkopuolella, mahdollistaisi tämä mielekkään toiminnan järjestämisen (lukupiirit vanhuksille, kuorot, teatteritreenit) myös keskusta-alueen ulkopuolella toimiville järjestöille.

3) Varhaiskasvatus
Meillä Jyväskylässä on loistavat varhaiskasvattajat! Varmistetaan, että jokaiselle jyväkyläläiselle lapselle löytyy päiväkotipaikka tarpeeksi läheltä kotia siten, ettei kukaan jää varhaiskasvatuspalveluiden ulkopuolelle liian pitkien etäisyyksien tai taloudellisten haasteiden vuoksi. Näin nuorimmatkin kaupunkilaiset pääsevät starttaamaan kohti aikuisuutta suunnilleen samanlaisista lähtökuopista.


Kysymys

Miten edistäisit nuorten hyvinvointia Jyväskylässä?

Vastaus

– Kaupungin (koulu)tiloja saatava joustavammin nuorten harrastejärjestöjen käyttöön
– Mielenterveyspalvelut kuntoon: nuoren tulee saada apua nykyistä nopeammin
– Kokeillaan jollain summalla per asuinalue osallistavaa budjetointia, jossa kaupunkilaiset voivat ideoida, suunnitella ja päättää, mihin kaupunki investoi varoja.


Kysymys

Jäin tässä miettimään Peppi Pitkätossun hevosen nimeä. Mikäköhän se voisi olla?

Vastaus

Pepin hevosen nimi on salaisuus 🙂 Peppi kutsuu hevostaan Pikku-Ukoksi (Lilla-Gubben), mutta tämä on ruotsissa yleisesti käytetty hellittelynimi. Itse kutsun pientä poikaani pikkujäbäksi, joten se on oma veikkaukseni myös Pepin hevosen nimeksi 🙂

Laskiaissunnuntain Ask Me Anything

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *