Tänään lauantaina 27.2. vietetään kansainvälistä jääkarhujen päivää.

Pohjoisnapa-alueen jäätiköillä saalistaville jääkarhuille ilmaston lämpeneminen ja jäätiköiden sulaminen ovat ylivoimaisesti suurin uhka.

Vaikka tuntuisi lohdulliselta työntää pää pensaaseen ja hokea mantraa, että ilmaston lämpeneminen ei ole totta, niin valitettavasti se sitä kuitenkin on. Pitkässä juoksussa ilmastotoimissa viivyttely ei myöskään ole kovin järkevä strategia, sillä arvioiden mukaan ilmastotoimissa viivyttelemällä kustannukset voivat nousta jopa 5-20 kertaisiksi.

On totta, että Jyväskylän kokoinen kaupunki ei yksinään pysty pysäyttämään tai hidastamaan globaalia ilmaston lämpenemistä. Kuitenkin aivan kuten maailmanlaajuisen koronapandemian leviämisen hidastamisessa, pystymme omalla toiminnallamme kantamaan kortemme yhteiseen kekoon. Asioita ei tapahdu, niitä tehdään yhdessä. Kaupunginvaltuustolla on sanottavansa esimerkiksi siihen, miten kaupungin lämpö ja sähkö tullaan tulevaisuudessa tuottamaan, kuinka varteenotettava vaihtoehto joukkoliikenne kaupungin asukkaille on tai kuinka houkutteleva kotikaupunki Jyväskylä on maailman markkinoille puhtaampaa teknologiaa kehittäville cleantech-yrityksille.

Siksi(kään) ei ole täysin yhdentekevää, ketkä valtuustossa päätöksiä ovat seuraavien neljän vuoden aikana tekemässä. Siihen pystyt vaikuttamaan juuri Sinä äänestämällä kevään kuntavaaleissa sunnuntaina 18.4.

Kansainvälinen jääkarhujen päivä 27.2.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *