Jyväskylä jatkaa tänään Tampereen viitoittamalla tiellä ja avaa pikaraitiotieyhteyden Haapajärvelle. Hanke on toteutettu kustannustehokkaasti jo olemassa olevaa infrastruktuuria ja kalustoa käyttäen.

”Kyllähän se näin pesäpalloihmisenä mieltä lämmittää, että nyt pääsen katsomaan Haapajärven Pesä-Kiilat -joukkueen kotipelejä raiteita pitkin suoraan Matkakeskukselta. Tähän asti haasteena ovat olleet kovat kustannukset, mutta reilu vuosi sitten aikana ennen koronaa, kun kävelin Resinan karaokeillasta kotiin, niin tajusin, että meillähän on jo pitkään ollut tarvittava kalusto aivan tyhjän panttina”, toteaa hankkeen projektipäällikkö Rauno Aitio.

Matka-aika Haapajärvelle on neljä tuntia. ”Tässä hektisessä internet-ajassa on joskus mukava pysähtyä aivan perusasioiden äärelle”, toteaa matkalippujen tarkastajana työskentelevä Tiina Arkka.

Ensimmäinen vuoro 961 starttaa tänään torstaina 1.4. Matkakeskuksen laiturilta 3 kello 18:00. Matkan aikana on tarjolla Palokkajärvestä pyydettyä silliä sekä Tourujoen raikasta vettä.

Jyväskylästä raitioliikennekaupunki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *