Tänään sunnuntaina 17.1. vietetään maailman lumipäivää. Pakkanenkin on laskenut taas sen verran, että nenänpää pysyy ulkona sulana ja tänään onkin täydellinen päivä lähteä hiihtämään, pulkkamäkeen tai lähiluontoon lenkkeilemään.

Vaikka tänä vuonna lunta on Jyväskylässäkin parin leudon ja vähälumisen talven jälkeen ilahduttavan paljon, tuoreen tutkimuksen (linkki tutkimukseen kommenteissa) mukaan ilmaston lämpenemisen vuoksi terminen talvi tulee jo yhden vuosikymmenen aikana lyhenemään pohjoisessa Suomessa viisi päivää ja etelärannikolla jopa yhdeksän päivää.

Valehtelisin jos väittäisin, että Jyväskylän kaupunki pystyisi yksin pelastamaan mahdollisuuden lumileikkeihin myös tuleville sukupolville, mutta voimme kantaa oman kortemme kekoon tekemällä fiksuja, kestäviä valintoja. Tulevan valtuustokauden aikana tehdään todennäköisesti kaupungin omistamassa Alvassa päätöksiä siitä, miten sähkö ja lämpö tuotetaan jatkossa kaupunkilaisten tarpeisiin

Tästä(kin) syystä olen ehdolla Jyväskylän Vihreiden listalla kevään kunnallisvaaleissa 18.4.2021. Tahdon tehdä parhaani. Sinä päätät, saanko luvan?

Hyvää maailman lumipäivää!
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *