Helsingissä perustettiin viime vuonna ”elinvoimaisen, toimivan ja rakastettavan ydinkeskustan” puolesta toimiva kiinteistön omistajien, yrittäjien ja kaupungin yhteistyöelin. Vastaavaa voisi kokeilla myös meillä Jyväskylässä, sillä eri näkökulmista katsoen yhdessä ideoimalla saattaisi löytyä sellaisia kehittämiskohteita ja ratkaisuja, joilla keskustan elinvoimaa, viihtyisyyttä, kilpailukykyä ja houkuttelevuutta voisi nykyisestä parantaa.

Jyväskylän elinvoima koostuu vireästä yrityskentästä, monipuolisesta ja mielenkiintoisesta tapahtumatarjonnasta sekä tiiviistä yhteistyöstä paikallisten korkeakoulujen kanssa. Siksi yrityksen perustamisen tai (kaupunki)tapahtuman järjestämisen kynnystä tulisikin madaltaa tuomalla näihin liittyvät palvelut mahdollisuuksien mukaan yhdelle luukulle ja varmistamalla, että lupa-asioihin yms. liittyvä päätöksenteko tapahtuu mahdollisimman nopeasti – toisin sanoen kannustaa turhalla byrokratialla kampittamisen sijaan.

Tulevaisuuden jyväskyläläiset yrittäjät istuvat tällä hetkellä vielä koulun penkillä. Nuori yrittäjyys ry:n koostaman Vuosi yrittäjänä -ohjelman voisi tuoda osaksi kaupungin yläkoulujen ja toisen asteen oppilaitosten valinnaisainepalettia. Näin nuori pääsisi tutustumaan yrittäjyyteen turvallisesti ja ilman suurta kynnystä. Nuorten kesätyösetelin rinnalla voisi pilotoida myös kesäyrittäjyysseteliä, eräänlaista pientä ”starttirahaa”, itsensä (kesä)työllistäville nuorille.

Elinvoimaisempi keskusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *